Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Limak, halk olmadan ‘halkın katılım toplantısı’ yaptı

Limak, halk olmadan ‘halkın katılım toplantısı’ yaptı

Haberler Z Haberler Z -
0

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine kalker ocağı yapmak isteyen Limak Holding halkın katılım toplantısını ‘halk’ olmadan yaptı.

Projeyi protesto eden bölge halkının toplantıya girmemesi üzerine Limak, şirketin ve AKP’li belediyenin çalışanlarıyla toplantı yapmak zorunda kaldı.

Milli Savunma Bakanlığı tahsis edilmiş Hazine arazisine ‘bedelsiz’ yerleşen Limak Holding, kalker ocağı yapmak için 14 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu.

BirGün’ün haberine göre, başvuruyu aynı gün inceleyerek jet hızıyla karar veren Bakanlık, ‘halkın katılım toplantısı’ kararı verdi.

Projeye karşı çıkan bölge halkı, toplantının yapılacağı alanda bir araya geldi. Toplantıya girmeyerek projeyi protesto eden yurttaşlar basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında söz alan Kırklareli CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Pandemi şartlarında herkese ‘evde kal’ diyen devlet, maden şirketlerine; kazmaya, kirletmeye, yok etmeye devam edin diyor” dedi.

Toplantıya sadece şirket elemanlarının ve AKP’li belediyenin çalışanlarının katıldığını belirten CHP’li Gündoğdu, “Açık işletme yöntemi ile patlatmalı kazıların yapılarak cevher çıkartılması sırasında; su kaynaklarının yok olması, yaşam alanı olan bölgede gürültü, toz, taş ve kaya erozyonu, bitki örtüsü kayıpları yaşanması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

“Temiz suyun alternatifi yoktur” diyen CHP’li Gündoğdu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “İçme suyunun riske edilmesinde kamu yararı yoktur. Proje alanı aynı zamanda arkeolojik kalıntıların olan ve bölgede harman kaya mezarları bulunduğu bölgedir. Hükümetin rant uğruna, kontrolsüz yıkım ve talan politikalarına her ne pahasına olursa olsun dur diyeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Pınarhisar’da halkın tepkisi üzerine üzerine harekete geçen Limak, ilçedeki siyasi partileri ziyaret ederek 100 hektarlık alan üzerinde faaliyet yürütecek ocağın 30 hektara düşürdüğünü iddia etmişti.

Ancak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinde değişiklik yapmayan şirket, 100 hektarlık proje üzerinden toplantı yaptı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir