Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Dünya devleri Tesla ve Walmart Türk startup Coensio’yu seçti

Dünya devleri Tesla ve Walmart Türk startup Coensio’yu seçti

Haberler Z Haberler Z -
0

Kuruluşundan bugüne 200’den fazla firma tarafından 50 binin üzerinde teknoloji yeteneğini değerlendirmek için tercih edilen Türk startup Coensio, dünya devleri Tesla ve Walmart’ın da tercihi oldu. Kısa süre önce, Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net’ten yatırım alan Coensio, aylık yüzde 400’e varan büyüme oranlarına ulaşmıştı. 

Yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte ülkemizde net IT yeteneği açığının 90 bin olduğu öngörülüyor. Teknik becerilere sahip nitelikli çalışan açığı sadece Türkiye’de değil dünyada da şirketlerin dijitalleşmesinin önündeki en büyük engellerden biri. Teknoloji alanında yayınlanan iş ilanlarına gelen başvurular arasından en nitelikli adayların en az eforla ve en hızlı şekilde seçilmesini sağlayan aday ön-değerlendirme platformu Coensio, potansiyel adayları ön plana çıkararak şirketlerin aday eleme sürecini hızlandırıyor.  Son olarak 2021 yılında Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’ten yatırım alan Coensio, 2022 yılına global ölçekte iş birlikleri ve büyüme ile başladı. Barkın Yersu Taşkeli ve Mustafa Girgin tarafından kurulan platform, elektrikli araç devi Tesla ve dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart ile anlaştı. Kısa sürede gittigidiyor.com, Deloitte, n11.com, TOFAŞ, Logo Yazılım gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerini portföyüne ekleyen platform, aylık yüzde 400’e varan oranlarla büyümeye devam ediyor.

Tesla ve Walmart, Coensio’nun testleriyle en doğru adaya ulaşacak

Tesla ve Wallmart, işe alım süreçlerinde adayları değerlendirmek için Coensio’nun geliştirdiği ön eleme testlerini kullanacak. Kodlama bilgisi olmayan işe alım uzmanlarının da rahatlıkla kullanabileceği platform, firmaların pozisyonlarını en hızlı şekilde en doğru adayla kapatmalarını sağlamak için hizmet verecek.

 

Bilişim sektöründe arz ve talep birbirini dengelemiyor

Coensio kurucularından Barkın Yersu Taşkeli, “Hedefimiz; Kariyer.net’ten aldığımız fon ile kuruluş dönemimizi hızla geçip bir an önce yurt dışına açılmaktı. İlk yılımızda Tesla ve Walmart ile yaptığımız iş birliği, doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtı oldu. Platform şu an başta yazılım, test, veri, ürün, dijital pazarlama ve SAP ekipleri olmak üzere birçok farklı alandaki yeteneklerin değerlendirilmesi için 55’ten fazla değerlendirme sunuyor. Amacımız hem işveren hem de aday açısından en doğru eşleştirmeyi en kısa sürede yaparak teknik yetkinlik gerektiren pozisyonlar için işe alım uzmanlarının zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak” dedi.

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal ise Coensio’nun kısa sürede elde ettiği başarılara dikkat çekerek, “Teknoloji alanında yetişmiş yetenek bulmak, sadece Türkiye’de değil, tüm dün

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir