Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücretin Yarın Açıklanacağını Dile Getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücretin Yarın Açıklanacağını Dile Getirdi

Haberler Z Haberler Z -
0

Milyonlarca kişi asgari ücretle ilgili haberleri takip ediyor. Dün gerçekleşen üçüncü toplantıda Türk-İş rakamlarının 9 bin TL olduğunu açıklamıştı. Gözler dördüncü toplantıya çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz bir açıklama geldi. AK Parti Grup Toplantısında konuşan Erdoğan asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu. Erdoğan “Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” dedi.

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merak ediliyor. Aralık ayı başında başlayan asgari ücret toplantılarında dün üçüncü toplantı gerçekleştirilmişti. Milyonlarca kişinin gözünü çevirdiği toplantı sonrasında ilk kez bir rakam verilmişti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıklamıştı. Atalay “Türk- İş’in resmi teklifi 9 bin TL, verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız” demişti. Asgari ücretle ilgili milyonların beklediği açıklama ise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı için Meclis’e giriş yaptığında gazetecilerin asgari ücrete dair sorusunu yanıtladı. Erdoğan, “Bugün açıklama olur mu, bekleyelim mi?” sorusuna “Beklemeye devam” yanıtını vermişti.

SON DAKİKA | ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETİ YARIN AÇIKLAYACAĞIZ
Dakikalar sonra grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda milyonların beklediği açıklamayı yaptı.

Erdoğan, ‘Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız.’ dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir