Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Türk Eğitim Vakfı, Usta Oyuncu Zehra Macide Tanır’ı Kabri Başında Andı

Türk Eğitim Vakfı, Usta Oyuncu Zehra Macide Tanır’ı Kabri Başında Andı

Haberler Z Haberler Z -
0

Türk tiyatrosunun başarılı oyuncularından, devlet sanatçısı Zehra Macide Tanır, vefatının 9. yılında tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından Emirgan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği değerli tiyatro sanatçılarından, usta oyuncu, devlet sanatçısı Zehra Macide Tanır, vefatının 9. yılında Emirgan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. 4 Şubat Cuma günü gerçekleşen anma törenine, Tanır’ın tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra sanatçının yakınları ve dostları da katıldı.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir