Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Yeni BMW M4 fabrikadan Continental lastikleriyle çıkıyor

Yeni BMW M4 fabrikadan Continental lastikleriyle çıkıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, BMW‘nin yeni M4 modeli için SportContact 6 lastiklerinin orijinal ekipman onaylarını aldı. SportContact 6, özellikle spor araçlarda yüksek hızlarda yol tutuşu, direksiyon hâkimiyeti ve sürüş dengesini sağlama amacıyla geliştirildi. SportContact 6, AB lastik etiketinin ıslak kavrama kategorisinde en iyi derecesini alarak ıslak yolda üstün fren performansını da kanıtladı.

BMW piyasaya çıkacak yeni M4 modeli için Continental’in SportContact 6 lastiklerine güveniyor. Continental 275/40 ZR18 (103Y) XL ve 285/35 ZR19 (103Y) XL ebatları için dünya çapında onay aldı. Teknik tasarımı; yüksek hızlarda yol tutuşu, direksiyon hâkimiyeti ve sürüş dengesine odaklanan SportContact 6, AB lastik etiketinin ıslak kavrama kategorisinde en iyi derecesini alarak ıslak yolda fren performansını da gözler önüne serdi.

Araba ile yol arasındaki tek temas noktası olan lastiklerin en iyi sürüş deneyimini yaşamak için çok önemli bir rol oynadığını belirten Continental Orijinal Ekipman Lastikleri Geliştirme Müdürü Dr. Holger Lange, “Mühendislerimiz aracın modeline en uygun ve performansını en iyi şekilde destekleyen OE (Orijinal Ekipman) lastiklerini geliştirdiler. Continental olarak araç üreticilerinin beklentilerini tam anlamıyla karşılamak amacıyla lastik geliştirme konusunda kendileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

Continental Hakkında

Continental, insanların ve ürünlerinin sürdürülebilirliğini ve birbiriyle bağlantılı hareketliliğini sağlayan öncü teknolojiler ve hizmetler geliştirmektedir. 1871 yılında kurulan teknoloji şirketi; araçlar, makineler, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli, akıllı ve ekonomik çözümler sunmaktadır. 2020 yılında 37,7 milyar euro satış rakamına ulaşan Continental, halen 58 ülkede yaklaşık 235.000 kişiyi istihdam ettirmektedir. Continental bu sene 150. yılını kutluyor.

Continental Lastik Birimi dünya çapında 24’ten fazla üretim ve geliştirme merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Continental, lastik birimindeki yaklaşık 56.000 çalışanı ve 2020 yılında 10,2 milyar euro satış rakamı ile sektörün önde gelen lastik üreticilerinden biridir. Lastik üretiminde teknoloji liderleri arasında yer alan Continental, binek, ticari ve özel amaçlı araçların yanı sıra iki tekerlekli araçlar için geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Ar-Ge’ye yaptığı sürekli yatırımlar ile Continental, güvenli, uygun maliyetli ve ekolojik açıdan verimli bir hareketliliğe büyük katkı sağlamaktadır. Lastik Birimi’nin portföyü arasında lastik ticareti ve filo uygulamaları için hizmetler ile ticari araç lastikleri için dijital yönetim sistemleri de yer almaktadır.

Continental Türkiye, Continental AG’nin yüzde 100 iştirakidir. Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir araçlar, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli ve akıllı çözümler sunan Continental Türkiye’nin ana satışlarını, binek ve kamyon lastikleri oluşturmaktadır. Lastik grubunun yanı sıra ContiPressureCheck, ContiConnect, ContiSilent ve ContiSeal gibi teknolojik çözümleriyle hem binek araç sahiplerinin hem de filoların yanında yer almaktadır. Şu anda Türkiye geneline yayılmış yetkili bayi ağı ile yaklaşık bin 500 aileye istihdam sağlayan Continental Türkiye, global hedeflerine bağlı olarak güvenli mobilite sağlayan hizmetler sunmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir