Ruhani: Yüksek risk bulunmayan işletmeler faaliyetlerine başlayabilecek

İran devlet televizyonuna göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran’da düzenlenen ve kendisinin başkanlık ettiği “Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı”nda ülkedeki salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gerekli tedbirlere riayet etme şartıyla bazı ticari işletmelerin gelecek günlerde faaliyetlerine başlayabileceğini dile getiren Ruhani, “İnsanların topluca bulunmasını gerektirmeyen ve yüksek risk bulunmayan işletmeler, Tahran’da 18 Nisan, diğer eyaletlerde 11 Nisan’da…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ruhani: Yüksek risk bulunmayan işletmeler faaliyetlerine başlayabilecek

İran devlet televizyonuna göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran’da düzenlenen ve kendisinin başkanlık ettiği “Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı”nda ülkedeki salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gerekli tedbirlere riayet etme şartıyla bazı ticari işletmelerin gelecek günlerde faaliyetlerine başlayabileceğini dile getiren Ruhani, “İnsanların topluca bulunmasını gerektirmeyen ve yüksek risk bulunmayan işletmeler, Tahran’da 18 Nisan, diğer eyaletlerde 11 Nisan’da faaliyetlerine başlayabilecekler.” diye konuştu.

Ruhani, 11 Nisan Cumartesi gününden itibaren devlet dairelerinin 3’te 2 personelle halka hizmet vermeye başlayacağını, söz konusu tarihten itibaren resmi kurumların 07.00 ila 14.00 saatlerinde açık olacağını söyledi.

Kutsal mekanların ziyaret yasağının 19 Nisan’a kadar devam edeceğini belirten Ruhani, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde 18 Nisan’a kadar verilen aranın uzatılabileceğini kaydetti.

İran’da alınan tedbirler

İran’da 7 Mart’ta büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatlerini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

25 Mart’ta ise yasağın boyutu genişletilerek halka seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı getirilmişti.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, spor ve sanat organizasyonları da iptal edilmişti. Halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı market, manav ve eczanelerin dışındaki alışveriş noktaları da 8 Nisan’a kadar kapatılmıştı.

Çin’den dünyaya yayılan COVID-19, İran’da ilk olarak 19 Şubat’ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran’da bugün itibarıyla koronavirüs kaynaklı can kaybı 3 bin 603’e, vaka sayısı ise 58 bin 226’ya ulaştı.

Benzer Haberler
Evinde Silahlı Saldırıya Uğrayan Anne ve 4 Çocuğu Hayatını Kaybetti
Evinde Silahlı Saldırıya Uğrayan Anne ve 4 Çocuğu Hayatını Kaybetti
ABD, İsrail’in Gazze saldırılarındaki liderliğini sürdüreceğini belirtti
ABD, İsrail’in Gazze saldırılarındaki liderliğini sürdüreceğini belirtti
Doğu Afrika’da Devasa Kırılma: Yeni Bir Okyanus Ortaya Çıkabilir
Doğu Afrika’da Devasa Kırılma: Yeni Bir Okyanus Ortaya Çıkabilir
Gazze Şeridi’nde İsrail Bombardımanı Sonucunda Yerinden Edilen Filistinliler
Gazze Şeridi’nde İsrail Bombardımanı Sonucunda Yerinden Edilen Filistinliler
Hamas, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. Yıl Dönümünde İsrail’i Kınadı
Hamas, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. Yıl Dönümünde İsrail’i Kınadı
İsrail Saldırılarında 11 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail Saldırılarında 11 Filistinli Hayatını Kaybetti
Haberin Doğru Adresi Z kuşağının Yeni Adresi
Haberler Z - Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERLERZ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması