Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Joe Biden Yaptırımları Suudi Arabistan’ı Ruslara Y…

Joe Biden Yaptırımları Suudi Arabistan’ı Ruslara Y…

Haberler Z Haberler Z -
0

Amerika geçtiğimiz günlerde Cemal Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisinin Suudi Arabistan Prensi Selman olduğunu açıkladı. Bunun ardından Prens Selman Rusya Lideri Putin’le 3 sene sonra tekrar görüşme sağladı.

ABD, geçtiğimiz günlerde Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir rapor yayınlamış ve bu rapora göre Suudi Arabistan Prensi Selman’ın bu cinayetin azmettireni olabileceğini duyurmuştu. ABD, raporun ardından Suud’lara çeşitli kısıtlama kararları almış ve bu kararlar çerçevesinde silah satışını yasaklamıştır. ABD’nin bu tutumu Suud’ları Rus yönetimi ile yakınlaştıracağa benziyor. Suud’lar Ruslarla çeşitli iş birlikleri için şu sıralar görüşme halinde.

BAŞLICA GÖRÜŞME KONUSU SİLAHLAR

Suudi Arabistan ve Rusya’nın S-400’lerin alımına dair olarak görüşme yaptığı belirtildi.

EN SON 3 SENE ÖNCE GÖRÜŞÜLDÜ

Suudi Arabistan en son 3 sene önce S-400’ler için Rusya ile temas kurdu. 2 ülke arasında S-400 ve SU-35 alımları için görüşüldüğü vurgulandı.

Rostec CEO’su Sergei Chemezov, bir sözleşme imzalanana kadar bu konuda açıklama yapamayacağını belirtti.

Suudi Arabistan Askeri Sanayii (SAAS) 2030 senesine kadar savunma teçhizatının %50’sini üretmek istiyor. Suudi Arabistan Rusya’la S-400 konusunda teknoloji transferinde bulunmak istiyor.

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, S-400’ün rakibi olan Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması füze sistemlerinin Suudi Arabistan’a satışını onaylamıştı. Fakat yeni Joe Biden yönetiminin Suudi Arabistan’a silah satışını durduduğu malum.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir