Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Facebook En Çok Çocuk İstismarı Paylaşılan Platfor…

Facebook En Çok Çocuk İstismarı Paylaşılan Platfor…

Haberler Z Haberler Z -
0

Açıklanan yeni bir rapora göre Facebook, 2020’de en çok çocuk istismarı görüntüsünün paylaşıldığı platform olarak yerini aldı.

Sosyal medya platformlarında ve genel itibari ile internet alanında karşımıza çıkan en büyük problemlerden birisi de çocuk istismarına sebebiyet verecek görüntülerin paylaşılması. Özellikle yaş düştükçe düşen bilinç düzeyiyle beraber internet çocuklar için güvensiz bir alana dönüşüyor ancak tahmin edeceğiniz üzere çocuklardan internet kullanmamalarını beklemek artık çok da mümkün değil.

Bu noktada iş biraz da ebeveynlerin elinde gibi görünüyor fakat çocuklarının her saniye internette ne ile meşgul olduklarını, nerde nasıl resimler ve videolar paylaştıklarını kontrol etmelerini beklemek de daha sağlıklı bir düşünce değil. Çoğu çocuk da özellikle fotoğraf ve video paylaşımı noktasında bilinçli davranamadıkları için ortaya suç niteliğinde durumlar çıkıyor.

Facebook’ta 2020’de 20 milyondan fazla çocuk istismarı görüntüsü paylaşıldı:

Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Konseyi’nin (NCMEC)’nin yayınını yaptığı bir rapora göre Faceobook’ta 2020 senesinde 20 milyondan fazla çocuk istismarı görüntüsü paylaşıldı. Bu görüntüleri paylaşan suçlular, Facebook tarafından herhangi bir yaptırıma uğramadıkları veya herhangi bir yasakla karşılaşmadıkları için, sayının gün geçtikçe artış göstermesi da yetkililerce ‘doğal’ karşılanıyor.

Facebook’un bu noktada çocuk istismarı görüntüleri ile alakalı daha aktif bir önlem politikası yürürlüğe koyması bekleniyor. Facebook’tan yetkililer ise bunu yapabilecek, istismar görüntülerini henüz yayılmadan tespit ederek kaldırabilecek teknolojiye sahip olduklarını ifade etti. Facebook’un şu anda bu türden bir politika üstünde çalışmakta olduğu biliniyor ve yakın zamanda bu görüntülerin önüne geçmek için gerekli ve yeterli adımları atması bekleniyor.

Facebook’ta 2019 yılına oranla çocuk istismarı görüntülerinde 2020’de yaşanan artışın oranı %35 ve bir an evvel bu durumun önüne geçilmezse sayının çok daha yüksek olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir