Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Merakla beklenen uzay aracının ismine karar verildi

Merakla beklenen uzay aracının ismine karar verildi

Haberler Z Haberler Z -
0

En son yapımı NASA tarafından gerçekleştirilen uzay aracının ismi için karar bekleniyordu, Kızıl gezegende keşif amacıyla yollanacak aracın isminin “Perseverance” olmasına karar verildiği açıklandı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Kızıl Gezegen Mars’a yollayacağı uzay aracının ismi belli oldu. 2020’de fırlatılacak aracın ismi “Perseverance” (Sebat) olarak açıklandı.

NASA’nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Mars 2020 keşif aracının isminin belirlenmesi için ABD’nin çeşitli eyaletlerinden yazdıkları kompozisyonları gönderenler arasında düzenlenen yarışmayı “Perseverance” ismini öneren Virginia’dan 11 yaşındaki Alexander Mather’in kazandığını duyurdu.

Açıklamada, Mather’in temmuzda Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden uzay aracının fırlatılmasını izlemek için davet edileceği belirtti.

Mars 2020 uzay aracı için önerilen diğer isimlerin, Promise (Söz), Endurance (Dayanıklılık), Clarity (Berraklık) Courage (Cesaret), Fortitude (Metanet), Vision (Vizyon), Tenacity (Azim) ve Ingenuity (Ustalık) olduğu ifade edildi.

Fırlatılma tarihi 17 Temmuz 2020 olarak belirlenen Perseverance’ın, Mars’taki Jezero kraterine 18 Mart 2021’de inmesi planlanıyor. NASA’nın Mars 2020 misyonunda gezegenin astrobiyolojik perspektiften incelemesi ve jeolojik süreçlerinin araştırılması hedefleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir