Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Düğmeye basıldı Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

Düğmeye basıldı Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Tüm dünyada yayılan virüs ülkemizde etkisini göstermeye başladığı anda başarılı tedbirler ile en az hasar uygulaması ile harekete geçildi. Yeni tedbirleri görüşecek olan Koronavirüs Bilim Kurulu saat 13:30 da bir araya gelecek.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, koronavirüsle ilgili gelişmeleri görüşmek üzere saat 13.30’da toplanacak.

Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi’nde yapılacak toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin Türkiye’de vaka sayının artması nedeniyle alınabilecek yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından son duruma ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Çin’den yayılan koronavirüs, dünya çapında salgına dönüştü. Dünya genelinde 100 binden fazla vaka, 4 bin 500’e yakın ölü var.

Türkiye, koronavirüse karşı aldığı etkin önlemlerle takdir topluyor. Neredeyse bütün komşu ülkelerde vakalar ve ölümler yaşanırken, Türkiye’de sadece bir vaka var.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yaptığı basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının verimli çalışmasına dikkati çekerek teşekkür etti. Öztrak şunları söyledi:

“Ülkemiz, koronavirüsün en son girdiği coğrafyalardan biri oldu. Burada Sağlık Bakanlığı çalışanlarımızın çok ciddi gayretleri olduğunu tespit ettik. Bu çerçevede tüm sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ediyoruz.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir