Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Azerbaycan, Rus helikopterini yanlışlıkla düşürdüklerini açıkladı

Azerbaycan, Rus helikopterini yanlışlıkla düşürdüklerini açıkladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Rusya Savunma Bakanlığı, bu akşam yaptığı açıklamada Azerbaycan- Ermenistan sınırındaki Ermeni Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rusya ait Mi-24 tipi helikopterin taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğunu duyurdu. Kazada 2 mürettebatın hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya’ya ait helikopteri Azerbaycan ordu birliklerinin düşürdüğünü kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ bölgesinde aktif çatışmaların devam ettiği sırada, helikopterin Ermenistan-Azerbaycan sınırının çok yakınında uçtuğunun altı çizildi. Bakanlık, uçuşun akşam karanlık saatlerde alçak mesafede, hava savunma radarlarının algılama bölgesi dışında gerçekleştiğine de dikkat çekti.

Rus savaş helikopterlerinin daha önce bu bölgede görülmediğinin kaydedildiği açıklamanın devamında: “Bu faktörler bağlamında ve bölgedeki gergin durum ile Ermeni tarafının olası provokasyonlara karşı hazır olma durumu karşısında, nöbette olan askeri birimler tarafından hedefi imha etme kararı alındı” denildi.

Yanlışlıkla yapılan eylemin ardından Azerbaycan’ın Rusya’dan özür dilediğini belirten Dışişleri Bakanlığı, “Azerbaycan tarafı, ölen mürettebatın ailelerine en içten başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor. Azerbaycan tarafı, tazminat ödemeye hazır olduğunu açıkladı” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir